31 oct. 2017 | 10:55

Jacheta inteligentă care vrea acces la contul tău Google

VIDEO ACTUALITATE

Google va ajunge peste tot în viețile noastre și nici nu ne vom da seama. Până să vedem dacă e bine sau rău, trebuie să vezi prima jachetă inteligentă (care ar putea fi și utilă).

[related]

Hainele inteligente vor fi banale, într-o anumită zi. Nu azi, azi sunt speciale și sunt următorul spațiu intim în care să ajungă tehnologia. Google și Levi’s au pus la vânzare acum Commuter, o jachetă pe care ai un senzor și prin care acționezi asupra telefonului, ca să nu fii niciodată prea departe de notificări sau conexiunea cu alte persoane. Produsul a fost creat în colaborare de Levi’s şi Google și a fost prezentat în primăvară.

Conceptul Levi’s Commuter x Jacquard a pornit de la realizarea unei suprafeţe sensibile la atingere de forma unei piese vestimentare. Deși hainele de tipul acesta nu mai sunt un secret de câţiva ani, ba chiar au fost diverse experimente – tricouri, bandane sau haine mai groase -, mai trebuie dovedită utilitatea lor. Google și Levi’s promovează „gadgetul” prin persoane cu un ritm de viață activ, ba chiar este excelent pentru cei care merg cu bicicleta. Este un scenariu utopic și puțin scos din cotidian, dar până la urmă trebuie vândută cumva.

Costă 350 de dolari și poate că pe segmentul fashion nu e scumpă, dar pentru electroIT e un preț destul de mare. Și că tot ziceam de bicicletă, poți, de exemplu, în timp ce pedalezi, să ajustezi volumul muzicii, să schimbi melodia, să răspunzi la un apel sau să obţii informaţii GPS pentru ce puncte de interes ar fi prin apropiere. Desigur, ai o aplicație pe telefon prin care poți personaliza toată experiența și să stabilești tu ce gesturi corespund acțiunilor.

[readmore]

Până la urmă, ar trebui să reții că Levi’s Commuter e doar o jachetă de blugi, care devine un fel de smartwatch, un fel de jumătate telefon. A fost dezvoltat împreună cu echipa Google ATAP (Advanced Technology and Projects) și s-ar putea să fie un eșec. Pregătește însă piața pentru altele similare și poate mai puțin evidente. Acum, deși gadgetul sensibil la atingeri este integrat în partea textilă, e destul de evident și probabil că poate produce un disconfort. Rămâne de văzut dacă chiar vor fi oameni interesați de așa ceva și, mai ales, dacă alte companii vor intra în cursă hainelor inteligente. Între timp, Intel a renunțat la ideea brățărilor și inteligente, și cool.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele